מתכון לדג מרוקאי אורגינל

אז מי מאיתנו לא אוהב דג ברוטב מרוקאי חריף אורגינל?

הפעם הבאנו את משה התותח שלנו לרשום לנו את המתכון הסודי שלנו מקווים שיצא לכם כמו שלו!

אז נתחיל:

קודם כל הדג, את הדג אנחנו בוחרים בקפידה רבה מומלץ ללכת לחנות דגים הקרובה ולהתעדכן מתי הם מביאים סחורה טריה מהים שלנו!

תנסו לבדוק על לוקוס לבן, יקר אבל שתטעמו תשכחו מהכל!, חתיכה של 2 ק"ג לפני ניקיון תתן איזה 5-6 פרוסות יפות
אז תקחו את זה בחשבון. אחרי שהשגתם את הלוקוס המבוקש אתם הולכים לירקן ומבקשים ממנו צרור כוסברה טרי, ראש שום, גמבה או פלפל חריף אדום.

מהירקן ישר אל החנות תבלינים ושם תבקשו מהמוכר פפריקה מרוקאית בשמן, את האיכותית ביותר כי זה כל הטעם.
כורכום, כמון, פלפל שאטה יבש. מומלץ להוסיף גם גרגירי חומוס מבושלים.

לאחר שאספתם את כל המצרכים בואו נתחיל עם ההכנה:

מקלפים ראש שום
חותכים את הגמבה לרצועות
חותכים את הפיטרוזליה דק דק
לוקחים כוס פלסטיק חמה ממלאים בשמן קנולה, שמים כף מהפפריקה, כפית מהכורכום, כפית מהכמון ומערבבים הכל ונותנים לזה לנוח כמה דק.

לבנתיים תחממו את הסיר עדיף שיהיה רחב ונמוך (יש סירים מיוחדים לדגים) לאחר שהתחמם תשפכו את השמן תתגננו אותו ותנו לתבלינים להפתח

זה כל הסוד של המתכון, הטיגון של התבלינים לפני זה פותח ומעשיר את כל הטעימים ויוצר רוטב נדיר.

לאחר טיגון קל תוסיפו את השום, גמבה, פלפלים חריפים ואת החומוס, תוסיפו ככוס וחצי מים רותחים, תנמיכו את האש

ותנו לזה בישול של כ40 דק, לאחר מכן תשימו את הדג תכסו ברוטב ותתנו לו בישול של כ10 דק בידיוק על השעון! ולכבות את הסיר

מומלץ לאכול עם חלה כריספית או עם איזה לחם כריספי מבחוץ ורק מבפנים!

בתאבון!!

 

 

אהבתם? שתפו

Share on facebook
שתף בפייסבוק
Share on twitter
שתף בטוויטר
Share on linkedin
שתף בלינקדין
Share on whatsapp
שתף בווטסאפ

נשמח לשמוע אתכם!